Aftrap glasvezelcampagne Nieuwkoop

Geplaatst op: 23 november 2017

 

Glasvezel voor buitengebied Nieuwkoop weer stap dichterbij

Al in 2016 is een burgerinitiatief vanuit de gemeente Nieuwkoop gestart om een glasvezelnetwerk te realiseren in het buitengebied van Nieuwkoop. Met het vinden van een investeerder heeft DICO Snel Internet Buitengebied een mooie stap gezet richting de realisatie van dit netwerk. Op 21 november ondertekenden de investeerder, DICO en de gemeente Nieuwkoop een convenant, waarmee de vergunning voor de aanleg aangevraagd kan worden.

Verbetering leefbaarheid buitengebied
Wethouder Guus Elkhuizen van de gemeente Nieuwkoop is zeer verheugd dat er nu uitzicht is op snel internet in de buitengebieden. ‘Snel internet is belangrijk voor de bereikbaarheid van onze buitengebieden. Het geeft een impuls aan de economie en daarmee aan de leefbaarheid van het gebied. De ondertekening van het convenant is een mooie stap in het proces om dat voor elkaar te krijgen. Veel inwoners hebben vorig jaar al aangegeven geïnteresseerd te zijn in glasvezel via een interessepeiling van onze ambassadeurs en DICO. We kunnen nu aan de slag om daadwerkelijk een glasvezelnetwerk te realiseren.’

Werven van abonnees
In het eerste kwartaal van 2018 start DICO met het werven van abonnees. Via onder andere informatieavonden en de website https://nieuwkoop.snelinternetbuitengebied.nl/ informeren zij inwoners over de deelnemende providers en de bijbehorende voorwaarden. Inwoners kunnen zich van 8 januari tot en met 9 april 2018 aanmelden bij één van de deelnemende providers. Bij aanmelding tijdens deze periode profiteren zij van aantrekkelijke kortingen. Aanmelden na 9 april brengt extra kosten met zich mee. Wanneer 50% van de inwoners van het buitengebied een abonnement heeft afgesloten, starten we daadwerkelijk met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Iedereen die zich via een voorinschrijving heeft aangemeld heeft dan voor 1 januari 2019 glasvezel in huis en profiteert daarmee van snel internet, storingsvrije televisie en telefonie.  

Aanbod providers
In Nieuwkoop hebben inwoners keuze uit 4 glasvezelproviders. Multifiber en Solcon leveren diensten voor consumenten en de klein-zakelijke gebruiker. Cbizz en Weserve richten zich op zakelijke klanten.

Foto:  Wethouder Guus Elkhuizen namens gemeente Nieuwkoop en Wethouder Yvonne Peters namens gemeente Kaag en Braassem  tekenen het convenant.